Vill du veta? Vi kan om ungas väg till jobb och studier!

Alla unga kan jobba eller studera. Hur når vi målet? I år arrangerar vi tillsammans med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, fyra seminarier under Almedalsveckan där vi lyfter frågor om ungas levnadsvillkor.

Vi bjuder på kunskap och metoder om ungas jobb, hälsa och integration för att beslutsfattare ska kunna fatta beslut med bra kvalitet.

I två av våra paneler är vi extra stolta över att presentera representanter från Temarguppen styrgrupp: Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, samt Nordens Välfärdscenter.

Varmt välkommen till oss den 5 och 6 juli.

Du hittar våra seminarier vid Botaniska Trädgården i kvarteret Säcken på förmiddagarna.

På plats på alla våra seminarier finns Lena Nyberg, gd på MUCF, Inger Ashing, nationell samordnare för UVAS och Fredrik Wikström, Temagruppens projektledare.

-------------------------

PROGRAM - Tisdag 5 juli

Kl 07.30 Frukostseminarium" Dumpa inte gymnasiet – Don’t DropOut"


Små medel kan leda till stora förändringar – från regionala projekt till nationell angelägenhet. Om att förebygga och motverka skolavhopp. Gymnasiet som garant för jobb. Fredrik Wikström, Temagruppen. I panelen: Katarina Danielsson, SKL och PlugIn, Johanna Bogfors, coach på Åre Gymnasieskola och Mörsil Grundskola och Rebecca Prentell, LSU.

 


Kl 09:00

”Nollvision mot psykisk ohälsa - går det att fixa?”


Alla unga har rätt till goda levnadsvillkor – om system och strukturer som hjälper i stället för stjälper. Tiina Ekman, MUCF. I panelen: Lidijia Kouloh-Söderlund, Nordens Välfärdscenter, Annsofie Blixt Tilia, Ingmarie Wieselgren SKL

 


Kl 10.30

”Civilsamhällets roll för en schysst integration”


Ansvar och beredskap för integration och flyktingmottagning– så kan ett bra samarbete mellan det civila och offentliga samhället se ut. Julia Grosse, MUCF. I panelen: Ola Mattsson, Rädda Barnen, Maria Arneng, Stiftelsen Läxhjälp, Zozan Inci, Roks

-------------------------


PROGRAM - Onsdag 6 juli

Kl 09:00 Frukostseminarium


” Visst är det möjligt – om unga i arbete eller studier”
Unga mellan 15 och 25 år som varken arbetar eller studerar är en utsatt och heterogen målgrupp men också prioriterad. Sök medel för att ”göra verkstad" med individens behov i centrum. Lena Hallberg, MUCF I panelen: Inger Ashing, nationell samordnare UVAS.

 

Almedalsguiden: http://www.almedalsveckan.info/